Почетна

PENETRON ADMIX

PENETRON ADMIX

Кристализиран адитив за водоотпорност

PENETRON ADMIX е нетоксична, трета генерација кристален додаток во прашкаста форма која се додава на новиот бетон при дозирането. Откако во внатрешноста на бетонот ја намалува бетонската пропустливост со трајно запечатување на микротрекордите, порите и капиларите и ефикасно заштита на бетонот од пенетрација на вода и ефектите од влошување дури и под висок хидростатски притисок. PENETRON ADMIX обезбедува проекти со само-лекување на бетон со можност за повторно запечатување на пукнатини кои се развиваат во текот на целиот животен век на бетонот.

PENETRON ADMIX е компатибилен со сите најчесто употребени примеси за обработливост (на пр. Суперпластификатори, retarders) и формулирање на дизајнирање на мешавина (препорачани миксови пред кастинг).

Документација