Почетна

PENETRON INJECT

PENETRON INJECT

Кристализирана маза за инјектирање

Напреден кристален двокомпонентен вбризгувач за инјектирање со вградена кристална водонепропустливост, PENETRON INJECT водоотпорен бетон со пополнување и запечатување длабоко вградени празнини, пукнатини и фисури. Се користи за пополнување на шупливи споеви и празнини и додавање на стабилност и сила на поправените области.

Исклучително фината големина на нејзините состојки им овозможува на PENETRON INJECT да навлезат вo пукнатини, пори и капилари во бетон и трајно да ги запечатуваат со нерастворлива кристална структура. Таа има многу низок, вискозитет сличен на водата, што му овозможува на материјалот да се вбризга во екстремно фини пукнатини и да ја измести секоја вода присутен под притисок на инјектирање.

Документација