Почетна

ЗА КОМПАНИЈАТА

Добредојдовте во Пенетрон

PENETRON INTERNATIONAL е признат како светски лидер во индустријата за запечатување, заштита и поправка на бетон, со континуиран напредок на технологиите за раст на кристалите во бетон и други иновативни системи. Во текот на изминатите 20 години, семејните производи на Пенетрон ја имаат воспоставено својата репутација, покривајќи ги дури и најсложените спецификации на проектот во целиот свет, од замрзнатите региони на Норвешка и Русија до жешките делови на Саудиска Арабија.

Со седиште на Лонг Ајленд, Њујорк, компанијата е основана во 1979 година од страна на Роберт Џ. Ревера, ветеран од конкретната индустрија, кој го инспирира ПЕНЕТРОН Интернационал да биде посветен на високи технички стандарди. Производите на Penetron постојано се развиваат, преку најновите технологии за истражување на материјалите, како и преку информации од градежни професионалци.

Денес, мрежата за продажба и поддршка на PENETRON INTERNATIONAL опфаќа повеќе од 65 земји, давајќи им можност на компанијата да ја сподели својата експертиза и know-how. Комбинирајќи високи перформанси на производи со извонредна поддршка на корисниците, PENETRON INTERNATIONAL продолжува да ја утврдува сигурноста и супериорноста на бетонска заштита за инженери, архитекти и градители низ целиот свет.

Разновидноста и ефективноста на системот Penetron се покажа во широк спектар на критични апликации, вклучувајќи нуклеарни реактори, објекти за складирање хемикалии и големи проекти за тунелирање. Производите ги следат највисоките еколошки и еколошки стандарди и ова се рефлектира во голем број проекти, како што се аквариуми и резервоари за вода, кои се евидентирани во досието на компанијата.